Beursverslag Fantacom II

Door Simon Rikkers

Op 11 september jl. vond de tweede editie van de Fantacom plaats. Aangezien er niemand van de ‘Nuff Said redactie op de eerste Fantacom aanwezig is geweest, weten wij niet of er nu meer mensen waren dan de eerste keer. Maar als wij de organisator Wink van Kempen kunnen geloven was dit vergeleken bij de eerste keer een groot succes.

Persoonlijk vond ik het aantal mensen dat op de beurs aanwezig was niet optimaal. Maar als je het aantal mensen uitzet tegen de reclame die ervoor gemaakt is; nl. niet (oké, ik kreeg bij de plaats bevestiging een folder en er stond een stukje in het blad van onze collega/concurrent de Comic View) dan zijn er nog veel mensen geweest. Verder heb ik met de organisator afgesproken dat hij mij zou bellen om wat manieren te bespreken om grotere bekendheid te geven aan Fantacom III, welke op 18 december plaatsvind. De locatie van Fantacom III is wederom in Amsterdam op de rozengracht.

De beurs was net als Valkenswaard vooral gericht op trading cards. Dus niet helemaal, onze buurman had nl een collectie Golden en Silver Age comics voor prijzen waar je je vingers bij aflikt. Daar heeft deze jongen even keihard voor weinig een prachtige Where Creatures Roam #1 kunnen scoren. Hiermee wil ik even zeggen dat het zeer de moeite waard is om ook op dit soort kleine beurzen te gaan kijken, er zijn namelijk veel mensen die leuke comics hebben, maar waar je in Breda niet de kans krijgt om daar vanwege de drukte eens lekker in te snuffelen.

De hoeveelheid aan stands was groter dan men in eerste instantie vermoede. Een boel mensen kwam er pas later achter dat er nog een hele zaal vol met comics, trading cards en speelgoed was. Ook heeft deze locatie een aantal zalen die nog niet eens waren gebruikt, dus als het aantal bezoekers aantrekt is er ook voor nieuwe handelaren nog mogelijkheid om een stand te krijgen. De sfeer was, net als elke beurs waar de ‘Nuff Said redactie aanwezig is, weer erg gezellig. Of dat nu komt doordat wij van die leuke jongens zijn of gewoon omdat de sfeer altijd leuk is, is nog niet helemaal duidelijk. Het slechte nieuws was dat de uitgeverij van mijn grote vriend Jim Shooter failliet was gegaan.

Ook was er bij de tafels waar men een versnapering kon nuttigen een grote bedrijvigheid rond het trading card spel Magic:The Gathering. Iets wat deze beurs zeker zou opfleuren, is de aanwezigheid van een tekenaar, maar die zijn voorlopig, denk ik, nog weel even te duur om naar Nederland te laten komen. Verder heb ik weer gigantisch gelachen. Een ander heel belangrijk punt was het verkrijgbaar zijn van een fatsoenlijke kop koffie. Hiermee sluit ik dit verslag en de redactie hoopt in de volgende ‘Nuff Said een beursrapport van de stripdagen in Breda te hebben.

Home ] Artikelen ] English ] Reviews ] Tekeningen ] De verschenen nummers van de 'Nuff Said ] Links ] Interviews ] Info ] Figuren ]