X-Men The Movie: Het aftellen tot 14 Juli 2000 is begonnen

Door Simon Rikkers

De X-Men wordt verfilmd. En ik ben zeer benieuwd. Ik heb enige jaren geleden de reguliere X series vanwege een te klein budget uit mijn assortiment moeten laten vallen. Alleen Wolverine heb ik nog steeds bewaard van de lopende series. Verder probeerde ik wel alle X mini series te volgen. Zodat ik mezelf toch op de hoogt hield van de handel en wandel van deze mutanten.

En wat blijkt nu?? Er komt een film van de X-Men. Deze film komt nog voor de al jaren geleden aangekondigde Spider-Man film. De film zal bestaan uit een combinatie van figuren die we kennen uit vroegere jaren, en van de meest recente afleveringen van de X titels.

Ik wil even kijken wat de status van de film tot op heden is.

Welke figuren / spelers zijn bekend.

Aan de kant van de goeden:

Cyclops - James Marsden
Storm - Halle Berry
Rogue - Anna Paquin
Jean Grey - Famke Janssen
Wolverine - Hugh Jackman
Professor Charles Xavier - Patrick Steward

Aan de kant van de slechten:

Magneto - Ian McKellen
Sabretooth - Tyler Mane
Mystique - Rebecca Romijn
Toad - Ray Park

Wie is de regisseur?

De regisseur is Bryan Singer. Hij is ook degene die het oorspronkelijke verhaal voor de film heeft geschreven. Het verhaal is tot script verwerkt door: Ed Solomon, Chris McQuarrie, Joss Whedon, David Hayter, Bryan Singer en Tom DeSanto.

Wanneer wordt de film verwacht

Zoals de kop van dit stukje al aangeeft, is de huidige release datum gezet op 14 juli 2000. Dit kan en zal waarschijnlijk nog worden veranderd.

Hoe het de film ook zal verlopen, het zal één van de meest opzienbarende films van het jaar gaan worden. De X-Men is al bij jaar en dag de best verkochte comic. En dit zal natuurlijk ook in het animo van de bioscoop bezoeker terug te vinden zijn. Mits het een goed verhaal word. Maar hiervoor zullen we dus nog even geduld moeten hebben, want als deze ‘Nuff Said uitkomt moeten we zeker nog een maand of 4 wachten.

Home ] Artikelen ] English ] Reviews ] Tekeningen ] De verschenen nummers van de 'Nuff Said ] Links ] Interviews ] Info ] Figuren ]