Simon Rikkers

Mijn Naam is: Simon Jacobus Lorenz Marino Rikkers.
Dit is een hele mond vol. Mijn moeder dacht met veel namen zal hij wel een dokter of andere hoge bobo worden. Maar dat viel echter vies tegen.

Ik ben mijn voortgezet onderwijs begonnen op de HAVO. Dit heb ik één jaar volgehouden toen moest ik vertrekken omdat mijn cijfers niet van dien aart waren dat ik naar het tweede jaar mocht. Omdat tijdens dit jaar was gebleken dat het huiswerk voor deze jongen juist het grootste probleem was, besloten mijn ouders dat ik beter naar de LTS kon gaan dan naar de MAVO. Op de LTS ging ik overigens naar het tweede jaar toe dus ik had geen jaar overgeslagen. Na het tweede jaar op de LTS moest ik een keuze maken welke richting ik op zou gaan. Dit was niet moeilijk. Alleen bij elektrotechniek hoefde je geen overal aan en werd je niet zo smerig. Na het afmaken (met hele goede cijfers trouwens) van deze LTS ben ik naar Hoorn gegaan waar ik een jaar heb gezeten om mijn niveau op te krikken zodat ik naar de MTS kon gaan. Ik had besloten dat ik nog niet wilde gaan werken (dat deed ik al genoeg in het weekeinde en in de vakanties op een parkeerplaats).

Na een vier jarige MTS opleiding was ik klaar om het grote geld te gaan verdienen. Dit viel echter tegen toen ik bij Boon Edam aan het werk ben gegaan. Boon Edam is een bedrijf waar men draai- en schuif-deuren maakt. Hier was ik werkzaam op de elektro afdeling. Ik moest PLC schakelkasten voor draaideuren maken. Ik had hier waarschijnlijk nu nog gezeten als er geen 40 mensen de straat op moesten vanwege een reorganisatie. Ik was daar als één van de laatste bijgekomen en mocht dus als eerste ook weer vertrekken. (Ik weet zeker dat ze er nu nog spijt van hebben). Ik ging naar het arbeidsbureau en vroeg daar of ze geen opleiding hadden richting computers. Mijn zus had namelijk een XT PC via haar werk gekocht en daar had ik al een jaartje mee lopen spelen en dat beviel me wel. Ik kwam echter niet in aanmerking voor een omscholing omdat ik al goede papieren had. Ik kon dus met mijn vier jaar MTS de bouw in. Niet dat er iets mis is met de bouw, maar dan had ik geen vier jaar moeten gaan leren.

Ik besloot dus toch maar een omscholing te gaan volgen en heb deze zelf gefinancierd. Na dit jaar had ik binnen twee weken een baan. Ik werd thuis opgebeld door een medewerker van SEi (Sykes Enterprizes inc) een Amerikaans bedrijf dat de telefonisch helpdesk van andere bedrijven overneemt. Ik volgde een spoedcursus Windows 95 en zat dus op een telefonische helpdesk. Naderhand kwamen ook pakketten zoals Windows 3x, DOS, Word, Excel, Powerpoint, Word Perfect, Presentations, Groupwise, Quatro Pro en de Microsoft Home Serie bij de producten welke ik moest ondersteunen. Na een jaar leerde ik voor mijn gevoel niet meer genoeg en heb dit bedrijf verlaten. Ik ben toen aan het werk gegaan bij Syntegra (voorheen Rijnhave). Waar ik nu nog steeds werkzaam ben.

Verder heb ik ook legio’s andere zaken waar ik buiten het werk om mijn tijd mee verdoe. Ten eerste gaat verreweg de meeste tijd zitten in mijn computer. Niet alleen om te hobby’en, maar ook om zaken voor het werk (lees cursus) uit te zoeken. Naast mijn computer activiteiten hou ik er ook een vriendin op na (Mirella genaamd) waar ik toch ook wel eens een uurtje bij door breng. Tijdens het werken achter mijn PC heb ik regelmatig een cd’tje aanstaan waarbij de noten van AC/DC mij het meest plezieren. Dit houd echter niet in dat ik niet houd van een stukje Aerosmith, John Denver of Megadeath. Deze namen en nog vele meer heb ik ook al eens life bezocht op een concert wat ook een grote liefde van me is. Ik zeg wel eens “Tegen een goede stagedive is geen drug opgewassen”. En wie zegt dat dit niet zo is raad ik aan om eens met me mee te gaan. (bij voorkeur Suicidel Tendencies).

Tussen al deze bedrijvigheid door probeer ik ook nog eens een comic te lezen. Ik ben begonnen als Marvel Zombie en wilde van niets anders weten. Nu is dit echter anders en spaar ik zeer vreemde tot zeer bekende series. Mijn grote liefde gaat uit naar de oude horror series van Marvel. Ik spaar ze dan ook allemaal en ben heel blij dat Marvel op dit moment probeert om ze wederom nieuw leven in te blazen. Natuurlijk waren er hele slechte verhalen bij, maar over het geheel gezien waren het goede series. (Ik praat hier over series zoals Tomb Of Dracula, Werewolf By Night, Monster Of Frankenstein, Son Of Satan en Ghost Rider.)

Ook ben ik een die hard fan van Marvel’s New Universe. Dit universum is volgens mij door een gebrek van ,toen, bekende schrijvers en tekenaars niet aangeslagen. Maar ik vond series zoals DP7, Nightmask, Psiforce, Star Brand en Justice zeker de moeit waard. Verder volg ik op de voet alles wat Jim Shooter uitbrengt. Mensen die de ‘Nuff al wat langer lezen weten dat ik een grote fan ben van Big Jim.

Naast Marvel (Horror) spaar ik ook series zoals:
Astro City, JLA, John Sable, Strangers In Paradise, Sin City, Batman, Spider-Man, Hepcats, Preacher, Star Wars, Armature en nog vele anderen meer.

Dit zijn natuurlijk de lopende series. Onder de oudere series welke ik niet op maandelijkse basis spaar of welke al gestopt zijn staan de volgende items op mijn verlanglijstje:
House Of Mysterie (De oude serie met I Vampire), Green Arrow, Scout, Mage, Dreadstar, Marvel Team-Up (oude serie), Marvel Two-In-One en zo’n beetje alles waar Truman, Shooter of Grell op staat.

Ik ben op de leeftijd van 15 jaar begonnen met het sparen van comics en spaarde toen alleen maar Nederlands. Toen kwam ik er achter dat er in Nederland een heleboel niet uitgegeven werd en ik ben toen de series welke niet in het Nederlands zijn uitgekomen in het Amerikaans gaan sparen. Na verloop van tijd ben ik helemaal overgestapt op Amerikaans en heb nu een collectie van ongeveer 12 tot 15 duizend comics.

Tot slot ben ik dankzij Dennis en René van de redactie weer begonnen met het sparen van Europese strips, en vis op hun aanraden de krenten uit de pap met titels zoals Bruno Brazil, Largo Winch en Dertien. Natuurlijk hoort ook Thorgal thuis in dit rijtje maar deze spaarde ik al een tijdje net als de Prins Van De Nacht (een serie over een vampier. Ik heb daar wat mee)

Ik heb dus een druk leven en te veel comics en te weinig tijd om ze te lezen. Om maar van mijn Stephen King verzameling niet te spreken.

Home ] Artikelen ] English ] Reviews ] Tekeningen ] De verschenen nummers van de 'Nuff Said ] Links ] Interviews ] Info ] Figuren ]