Armed & Dangerous Special
Uitgegeven door Acclaim $2.95
Schrijver: Bob Hall
Tekenaar: Bob Hall
Inkter : Bob Hall
 
Acclaim Logo Zwart-Wit.gif (580 bytes)

 

Reviewer: Simon Rikkers

Tijdens het inpakken voor mijn verhuizing, kwam ik ook de dozen Valiant comics weer tegen. In deze dozen zitten meer dan alleen superhelden verhalen. Ik kwam de crime comics van Valiant weer tegen. Ik dacht Armed & Dangerous is een hele goede comic en van deze wil ik wel een oude doos maken. Ik sprak René en die vertelde me dat Dennis ook al een stukje over Armed & Dangerous had geschreven. Daarom heb ik maar besloten om een stukje te schrijven over een special van Armed & Dangerous, daar had Dennis het nog niet over gehad.

De special gaat niet zoals de miniserie over Mitch & Charlie maar over Kandi Kane. Een meisje dat verteld over haar leven op de straat.

We komen in het verhaal terecht als ze verteld dat ze eigenlijk de naam Kathy Kowalski draagt. Maar met die naam staat ze volgens haarzelf bekent als een moederloos, borstloos en zwanger meisje. Ze besluit naar New York te gaan en het kind te laten weghalen. Ze dacht dat een meisje als Kowalski nooit in New York zou overleven dus ze besloot haar naam en imago te veranderen.

Ze ging als een danseres werken in een nachtclub, en deed dit een paar jaar. Toen ging de eigenaar van de club het hoekje om en ze stond op straat. Daar daalde ze af totdat ze uiteindelijk als hoer eindigde. Totdat ze verkracht werd door een vuile vent en toen besloot ze dat ze het nooit meer voor geld zou doen. Dit hield ook in dat ze moest stoppen met drinken en haar leven weer in de rail moeten zien te krijgen.

Ze besluit dat ze toch eens van die kleine borsten af moet en gaat naar een oude bekende en vraagt hem een lening. Zodat ze zich een paar grotere borsten kan laten aanmeten. Met deze borsten wil ze gaan optreden. En zo het geld terugverdienen om Frank Arco terug te betalen.

Met haar nieuwe eigendommen loopt ze op straat en ziet dat een meisje uit een porsche springt. Hevig vloekend naar de man in de auto. Dit bevalt haar wel en ze besluit het meisje te helpen. Deze vertelde haar dat de man dingen bij haar wilde die ze nooit, zelfs niet voor drugs zou doen. Ze geeft haar wat te eten en als ze het eetcafé uitlopen rijdt er een auto op hun af. Deze auto bevat (ja, dat vermoede hadden jullie ook al) de man genaamd Carlos die haar eerder die avond ook al wilde nemen. Ze rennen letterlijk voor hun leven als ze merken dat er op hun word geschoten.

Tijdens het eten vertelde Lana (zo heette het meisje) dat ze op zoek moest naar Slik (haar pooier, drugs dealer enz.) Als ze bij Slik aankomen vraagt Lana om hulp. Slik zegt dat hij haar geen hulp geeft, maar dat hij zijn drugs nodig heeft welke hij na de daad van Carlos zou krijgen. Hij zit in een rolstoel vanwege een gebroken knie en zwaait één van de krukken naar Lana toe. Deze krijgt ze hard in haar gezicht en hij blijft slaan. Kandi neemt dit niet en slaat een hak van haar schoen in zijn hoofd. Hij schreeuwt het uit van de pijn en de meiden zetten het op een lopen. Als ze de steeg uit willen lopen komt Carlos schietend aanrennen. Hij had dit afgesproken met Slik.

Ze haalt nog even wat spullen uit haar appartement en gaan dan naar het station. Ze willen met de bus de stad verlaten. Kathy moest nog even naar het toilet en als ze terugkomt ziet ze dat Lana door beide gangsters word bedreigd. Ze drukt een pistool op het hoofd van Carlos en dan kan die niet veel anders doen dan ze laten gaan. Als de dames weg zijn moet hij nog wel even een rekening met Slick verheffen. (Dit kost hem zijn tweede knie).

Het verhaal van de special is hier afgelopen. We zien nog een laatste blik van de dames welke goed terecht zijn gekomen (dat wil zeggen... tot nu toe).

Hiermee sluit ik mijn oude doos af. Het verhaal zal je misschien niet zo aanspreken, maar het komt waarschijnlijk door de tekeningen waardoor dit verhaal zo goed bij mij valt. Zoals Dennis al eens heeft verteld in een ander stukje over deze lijn, de tekeningen van Bob Hall komen mij een beetje als Sin City stijl over.

 Home ] Artikelen ] English ] Reviews ] Tekeningen ] De verschenen nummers van de 'Nuff Said ] Links ] Interviews ] Info ] Figuren ]