Black Candy
Zwart wit special uitgegeven door Black Eye Books $7.95
Schrijver: Matt Madden
Tekenaar: Matt Madden
Inkter: Matt Madden
BlackEye.gif (2747 bytes)

Reviewer: Alfred Eichholtz

Een onlangs verschenen mooie, kleine comic, prachtig uitgegeven door Black Eye Books dat nu jammer genoeg waarschijnlijk gaat worden opgeheven. Door een masturbatie scene aan het begin van het verhaal had Diamond het in de Adult section weggestopt wat jammer is voor de bekendheid van deze comic en vanwege deze scene is Black Candy min of meer verboden om te importeren in hoog ontwikkelde landen in het vrije westen als Groot BrittanniŽ en Canada (waar NB Black Candy is gedrukt en uitgegeven!).

Black Candy is een prachtig en goed getimed angstaanjagend verhaal met een apathische jonge hoofdrolspeler, die zich laat gebruiken als betaald proefkonijn. Als de bijeffecten van de zwarte pillen die hij krijgt steeds erger worden begint hij zich zorgen te maken. Hij krijgt rare bulten over zijn hele lichaam (onder zijn oksels en naast zijn geslacht) en hij voelt zich dus niet bepaald lekker. Vervolgens neemt een zuster van de kliniek contact met hem op over de duistere gebeurtenissen op het laboratorium waarna Carl zich begint af te vragen of hij te ver is gegaan. Er is namelijk een baby op het lab die met zijn zaad verwekt is en het kind blijkt gedood te gaan worden. De zuster vraagt hem om het kind te redden en geeft hem een elektronische toegangskaart. Carl gaat daadwerkelijk naar het lab om het kind te redden en vlucht met de baby.

Dit verhaal volgt wat dagen in het leven van Carl, en er hangt een ongemakkelijke sfeer omdat er maar een paar subtiele hints worden gegeven over wat er allemaal gebeurt. De mysteries worden niet verklaard of duidelijk gemaakt maar wat overblijft is een wat ongemakkelijk gevoel, na het macabere einde, over het gebeuren.

Madden heeft een wat naÔeve en simpele stijl die soms wat knullig overkomt, maar vooral door het goede gebruik van zwarte vlakken en het intrigerende verhaal is het een geslaagd eindproduct. Vraag je vriendelijke lokale retailer naar dit boek.

Home ] Artikelen ] English ] Reviews ] Tekeningen ] De verschenen nummers van de 'Nuff Said ] Links ] Interviews ] Info ] Figuren ]