Camelot 3000 12 delige mini serie herdrukt als trade paperback
uitgegeven door DC
Schrijver: Mike W. Barr
Tekenaar: Brian Bolland
DClogo.gif (1641 bytes)

Reviewer: René van Hasselaar

Dit is een hervertelling van de King Arthur legende die zich afspeelt in het jaar (hoe verrassend) 3000. Deze serie was de grote doorbraak voor Brian Bolland, hiermee vestigde hij zijn reputatie als een van de beste en traagste tekenaars aller tijden. We moesten slechts zes maanden op deel #11 wachten en minder dan één jaar later was deel #12 er al. Het verhaal zit schitterend in elkaar (Mike Barr had zowat alles over Arthur gelezen) en je kan prima met alle figuren meeleven (vooral het Tristan en Isolde verhaal).

In het verhaal komt eerst Arthur weer tot leven tijdens een invasie van Aliens op aarde. Hij bevrijdt Merlijn en samen gaan ze de ridders van de ronde tafellaten herleven om de aarde van de aliens te bevrijden. Elke ridder herleeft als een hedendaags persoon met de herinneringen van zijn vorig leven in Camelot. Degenen die de Arthur legende kennen, kunnen leuk meegokken welk hedendaags personage een van de hoofdpersonen uit de Arthur legende is.

Elke pagina is werkelijk schitterend getekend en het is dan ook ontzettend jammer dat Bolland zo traag tekent en dus op dit moment alleen maar covers (Wonder Woman) doet. Kort maar krachtig gezegd... kopen!

Home ] Artikelen ] English ] Reviews ] Tekeningen ] De verschenen nummers van de 'Nuff Said ] Links ] Interviews ] Info ] Figuren ]