Freak Force v1 #1-10
uitgegeven door Image
Schrijver: Keith Giffen & Erik Larson
Tekenaar: Victor Bridges
Highbrow.gif (3159 bytes)

Reviewer: Renť van Hasselaar

Deze maand wordt er een lans gebroken voor een titel van Image. Idereen zal zich wel afvragen hoe een serie van Image in hemelsnaam slecht kan verkopen. De machtspositie van de boys is echter flink achteruit gehold het afgelopen jaar. Titels als Spawn verkopen nog steeds als een trein maar mensen als Jim Valentino en Erik Larsen zijn echter niet meer van die topverkopers. Vandaar dat ik deze keer een van de (volgens mij) beste Image series een steuntje in de rug wil geven. Iedereen die nu verwacht dat ik het over Shaman’s Tears heb heeft het mis. We hebben deze serie al aan alle kanten lopen pluggen en daarom gaat het nu over Freak Force.

Freak Force is een van de geesteskinderen van Erik Larsen en gaat over een vrij onervaren team van helden. De leden zijn o.a. Mighty Man, Rapture, Super Patriot, Dart, Horrendus en Barbaric. De enige met ervaring binnen het team is Super Patriot en dit leidt tot de nodige vergissingen die het team maakt. De verhalen worden door Keith Giffin en Erik Larsen samen bedacht en dit leidt tot een goed verhaal dat weinig meer pretendeert dan het brengen van ontspanning aan de lezers. Victor Bridges is degene die het tekenwerk verzorgt, en alhoewel hij geen echte top tekenaar is, zijn zijn pagina’s zeker de moeite waard. De karakters hebben allemaal een goed uitgewerkte persoonlijkheid en de interactie tussen hen is ook prima verzorgd.

Het team is redelijk in tweeŽn gesplits tussen mensen die zich in het superhelden bestaan als een vis in het water thuis voelen en diegenen die er behoorlijk veel problemen mee hebben. Zo is er aan de ene kant Dart, de vrouwelijke leider van het team, die er alles aan doet Freak Force tot een hechte groep samen te smelten. Aan de andere kant van het spectrum hebben we bijvoorbeeld Mighty Man wiens alter ego een zuster is die per ongeluk de krachten van de oorspronkelijke Mighty Man kreeg. Zij heeft behoorlijk veel problemen met het feit dat zij een vrouw is die transformeert in een mannelijke superheld die al heel wat jaartjes meeloopt. Iedereen buiten het team denkt dat zij de oorspronkelijke Mighty Man is en dat levert nogal wat problemen voor haar op. Iedereen die een team boek zoekt met humor vaart en actie (en niet te vergeten de van Image bekende vrouwen, die in het echte leven zware rug problemen zouden hebben) kan ik niets anders aanraden dan het lezen van een deeltje van Freak Force.

Home ] Artikelen ] English ] Reviews ] Tekeningen ] De verschenen nummers van de 'Nuff Said ] Links ] Interviews ] Info ] Figuren ]