Man-Wolf (1974) in Creatures on the Loose #30-37
uitgegeven door Marvel
Schrijver: David Kraft
tekenaar: George Perez
Marvel.gif (1731 bytes)

Reviewer: Frank Rikkers

Man-Wolf is het verhaal van de zoon van onze allerliefste krantenbaas J. Jonah Jameson. De zoon (John Jameson) is astronaut (zoals elke rechtgeaarde Spider-Man fan weet). Onze held vindt op de maan een glimmend stuk gesteente, neemt dit mee terug naar de aarde en maakt er een ketting van. De steen brandt zich echter vast in zijn vlees en verandert hem bij volle maan in een weerwolf. Na allerlei avonturen belandt hij uiteindelijk weer op de maan. De steen is de verpersoonlijking van de Stargod, een machtig wezen uit een parallelle dimensie.

Doordat John te ver van de maan af was, veranderde hij in een hersenloos monster. Nadat hij vanaf de maan in de andere dimensie komt wordt hij daar de beschermheer van dat volk. Voordat dit alles is opgelost is er echter een heleboel gebeurd. Wat precies valt te lezen in deel 30-37 van Creatures On The Loose en enkele delen in Marvel Preview en Marvel Premiere. Wederom, vraag me niet precies naar welke delen van de laatsgenoemde series, ik zou het niet weten. De delen van Creatures On The Loose waar Man-Wolf in voorkomt vormt een compleet blok. Dus voor de prijs van twee tienen heb je en leuke comic serie van twintig jaar oud. De reden dat ik dit verhaal noem? Goed verhaal, redelijk makkelijk te vinden en het kost geen ruk. Het merendeel heb ik voor twee piek of minder gekocht.

Home ] Artikelen ] English ] Reviews ] Tekeningen ] De verschenen nummers van de 'Nuff Said ] Links ] Interviews ] Info ] Figuren ]