Marada the She-wolf (1985) graphic novel
uitgegeven door Marvel
Schrijver: Chris Claremont
Tekenaar: John Bolton
Marvel.gif (1731 bytes)

Reviewer: René van Hasselaar

Eindelijk een Marvel titel uit de jaren 80. Toen deze graphic novel werd gepubliceerd was Marvel fors aan het experimenteren met diverse niet superhero comics. De Epic lijn was opgestart en er werden diverse graphic novels met sf en fantasy thema’s uitgegeven.

Marada is een fantasy verhaal dat zich afspeelt in het Romeinse Rijk. Marada is de dochter van een prins die in Rome stierf in de martelkamers. Haar moeder vluchtte met haar uit Rome en Marada groeide op tot een ontzettend knappe vrouw die beter met haar wapens kon omgaan dan welke man dan ook. Toen Claremont dit verhaal schreef was hij op het hoogtepunt van zijn schrijvers carrière en dat is te merken ook. Het is een uitstekend geschreven avonturen verhaal waarbij alle hoofdpersonen prima uitgewerkt zijn. John Bolton begon net door te breken ten tijde van dit verhaal en Marada was op dat moment het beste wat hij ooit gemaakt had. De tekeningen zijn aquarellen en het was een van de eerste comics met painted art. Het is duidelijk te zien dat Bolton veel plezier had met het tekenen van zijn twee lievelingsonderwerpen, nl. Vrouwen en monsters. Dit boek is een absolute aanrader voor iedereen die van goede fantasy verhalen houdt.

Home ] Artikelen ] English ] Reviews ] Tekeningen ] De verschenen nummers van de 'Nuff Said ] Links ] Interviews ] Info ] Figuren ]