Frankenstein’s Monster 18 delen
uitgegeven door Marvel
Schrijver: Gary Friedrich
Tekenaar: Mike Ploog
Marvel.gif (1731 bytes)

Reviewer: Simon Rikkers

Ik als horror fan ben het aan mijn stand verplicht om een stukje te schrijven over een horror serie. Om het kort te maken mijn oude doos gaat over het monster van Frankenstein.

Deze serie heeft slechts 18 delen gehad en het monster komt voor in Dracula, Spider-Man en Monsters Unleashed. Over het verhal valt weinig nieuws te vertellen. Iedereen weet hoe het monster van Frankenstein is ontstaan en deze origine doet weinig onder voor de originele. Alleen de manier van verhalen vertellen, het dramatische, dat is te gek bij die oude (jaren 70) Marvel horror series. Het verhaal is al vele keren verteld, een monster dat niet wordt begrepen. Het leuke van Marvel is dat ze altijd de trukendoos weten open te trekken, en zo ook bij dit figuur. Ze hebben het monster in deze tijd te voorschijn laten komen (zie de Spider-Man cross over). Dit is wel op een oerdegelijke Marvel manier gedaan nl: ingevroren. Ondanks de pogingen van Marvel om het figuur in deze tijd neer te zetten is deze nooit aangeslagen bij het grote publiek (helaas). Misschien verandert dit als de film uitkomt.

Home ] Artikelen ] English ] Reviews ] Tekeningen ] De verschenen nummers van de 'Nuff Said ] Links ] Interviews ] Info ] Figuren ]