Strikeforce Morituri (1986-1989) 31 delen en een 5 delige prestige serie $0.75-$3.95
uitgegeven door Marvel
Schrijver: diversen
Tekenaar: diversen
Marvel.gif (1731 bytes)

Reviewer: Simon Rikkers

Deze sf/actie/superhelden serie is helaas gestopt na 31 delen en een mini serie. Het verhaal is simpel en hard, je kunt superkrachten krijgen, maar je gaat na ± een jaar dood. Als je jezelf hebt opgegeven om superheld te worden moet je een aantal testen ondergaan. Deze testen zijn keihard en er wil nog weleens een vrijwilliger doodgaan. De superhelden zijn nodig om de aarde te beschermen tegen een invasie van buitenaardsen.

De mensen die de superkrachten krijgen hebben er zelf voor gekozen. Maar tussen kiezen en kiezen zit ook een verschil. De eerste garde waren allemaal mensen die het deden voor het vaderland. Maar de tweede lichting bestond uit moordenaars en ander gespuis, die de keus hadden om gedood te worden of voor een jaar als superheld het land te verdedigen. Ook werd er aan de manschappen verteld dat na een jaar de formule weer ongedaan gemaakt kon worden (dat maakte de keus wat makkelijker), en dat ze dan vrijuit mochten gaan. Wil je meer weten kijk dan bij je favoriete comic winkel in de bakken met aanbiedingen, daar zul je waarschijnlijk nog enige delen in aantreffen.

Deze serie zou nu een gigantisch succes zijn, want één van de Image jongens (die van het nog te verschijnen Wetworks) heeft er enige delen van getekend.

Home ] Artikelen ] English ] Reviews ] Tekeningen ] De verschenen nummers van de 'Nuff Said ] Links ] Interviews ] Info ] Figuren ]