Wolverine: Rahne of Terra (1991)
uitgegeven door Marvel
Schrijver: Peter A. David
Tekenaar: Andy Kubert
Marvel.gif (1731 bytes)

Reviewer: RenÚ van Hasselaar

Wat nu zullen jullie denken? Is dit het speciale Wolverine nummer van de ‘Nuff Said? De tweede bespreking over ons aller Canadees? Nee is hierop het korte en krachtige antwoord. Bij het lezen van de laatste nummers van Wolverine dacht ik met weemoed terug aan de vele goede verhalen die vroeger over hem verschenen. Daarom besloot ik Rahne of Terra te herlezen en na afloop daarvan besloot ik dat iedereen maar moest weten hoe goed ik dit vond. Dennis had zo ongeveer hetzelfde als ik maar hij, als groot fan van Mike Mignola, kwam bij een ander Wolverine verhaal uit. Terug naar het onderwerp van dit stukje nl. de comic zelf.

Het team dat verantwoordelijk is voor dit verhaal kon eigenlijk alleen maar een comic van wereldformaat afleveren en dat hebben zij ook gedaan. Peter David is al jarenlang een van de beste schrijvers die er is (o.a. Aquaman en Spider-Man 2099) en Andy Kubert, een van de twee zonen van Joe Kubert, is de laatste tijd flink doorgebroken met zijn werk op de X titels. Om het visuele feest van dit verhaal nog groter te maken heeft Andy zijn werk zelf ge´nkt. De enige keer dat ik zijn werk er beter vond uitzien was toen zijn vader Joe hem ge´nkt had. Na al dit geleuter zal ik maar iets over het verhaal vertellen.

Twee verschillende realiteiten blijken in elkaar over te lopen. De ene is ‘ons’ Marvel universum en de andere is een wereld die bol staat van de magie. De tweede wereld is een magische waar Rahna een prinses is. Volgens een voorspelling zal zij op haar zestiende sterven. De prinses en onze Rahna worden verwisseld vlak voor deze zestiende verjaardag. De moordenaar is het beest, de alternatieve versie van Wolverine. Ik heb weinig zin om verder over het verhaal uit te weiden want ik vind dat iedereen het maar zelf moet lezen.

Ik hoop dat dit korte stukje voldoende aanleiding is om je nieuwsgierig genoeg te maken om een blik op deze comic te werpen. Als je de fantastische cover ziet en een blik werpt in de comic moet je volgens mij je best doen om dit niet te kopen.

Home ] Artikelen ] English ] Reviews ] Tekeningen ] De verschenen nummers van de 'Nuff Said ] Links ] Interviews ] Info ] Figuren ]