The Shadowline Saga (Powerline, Saint George, Dr. Zero & Critical Mass)
uitgegeven door Marvel
Schrijver: diversen
Tekenaar: diversen
Epic.gif (4659 bytes)

Reviewer: Frank Rikkers

Het betreft hier drie series van elk acht delen gevolgd door een zevental prestige formaat deeltjes waarin het verhaal staat dat de eerste cross over had moeten worden Critical Mass genaamd. De titels van de series zijn Powerline, Saint George en Dr. Zero.

In het kort: al sinds het begin der tijden hebben er mensen onder ons gewoond met speciale krachten. Heel vroeger werden ze vereerd als goden, later verbrand als heksen en magiers. Een van deze figuren is er voortdurend op uit om de oude tijden weer te herstellen, hij is vrijwel onsterfelijk en elke paar honderd jaar probeert hij het opnieuw. Er is echter een orde van monniken die hem elke keer weer weet tegen te houden, door een mens te voorzien van speciale krachten. Deze mensen worden de Knights van Saint George genoemd. Naar de George die de draak versloeg. Dit was natuurlijk geen echte draak maar Pendragon, de man die de wereld aan zich wil onderwerpen. In deze tijd is Pendragon bekend als Dr. Zero.

De derde serie gaat over twee jonge mensen met elk zwakke krachten, echter als ze bij elkaar zijn, worden die krachten versterkt (dit lijkt erg veel op Fenris uit het Marvel universum).

Een ander figuur in deze reeks is Schreck, deze is later onder een andere naam opgedoken in het Marvel universum, nl. Terror Inc.

Goede verhalen, bekende namen (Williamson, Sienkiewicz). Een ander voordeel is dar deze comics niets kosten. Ikzelf heb ze in diverse winkels uit de uitverkoop bakken gehaald. Kortom een goede verhaal voor een nog betere prijs.

Home ] Artikelen ] English ] Reviews ] Tekeningen ] De verschenen nummers van de 'Nuff Said ] Links ] Interviews ] Info ] Figuren ]