Son of Superman
HC/SC Graphic Novel uitgegeven door DC
Schrijver: Howard Chaykin & David Tischman
Tekenaar: J.H. Williams III
Inkter: Mick Gray
DClogo.gif (1641 bytes)

Reviewer: Simon Rikkers

Bij het verschijnen van deze ‘Nuff Said, zou ook de Son Of Superman soft cover in de winkels moeten liggen. Het is een Elseworlds verhaal wat zich in het jaar 2017 afspeelt.

Het verhaal begint met het nieuws dat de zon de grootste uitbarstingen heeft sinds 50 jaar. Dit nieuws wordt in een klas verteld aan studenten. Een één van deze studenten is Jon Kent. Hij is de zoon van Lois & Clark Kent en hij weet niets van zijn vaders alter ego. Zijn moeder heeft het hem niet verteld omdat hij geen enkel spoor van krachten vertoonde en hij dus nooit in de voetsporen van zijn vader kon treden. Maar de heftige uitbarstingen van de zon zorgen ervoor dat er bij hem speciale krachten ontwaken wat dus dusver geen enkel spoor van aanwezigheid hadden vertoond. Hij knijpt plotseling allerlei dingen kapot en springt in enkele sprongen naar huis waar hij door het dak naar binnen valt. Zijn moeder vertelt hem dat het tijd word dat ze eens gaan praten. Hij krijgt te horen dat hij de zoon is van de Man van Staal. Vervolgens krijgt hij te horen dat Superman tijdens een gevecht in Europa is verdwenen en nooit meer is teruggevonden.

Terwijl deze dingen met Jon gebeuren krijgen we ook nog beelden te zien van de held van de wereld Lex Luthor. Hij is zo’n beetje de machtigste man op aarde en heeft ongeveer overal een vinger in de pap. Ook heeft hij iets te maken met een geheime ondergrondse basis ergens in het midden van de Arizona woestijn. Wat zich daar afspeelt komen we later in het verhaal nog achter. Hoe machtig Lex is later ze heel snel even zien als hij enkele telefoontjes pleegt met mensen zoals: ‘congressman’ Williams, ambassadeur Kobayashi, Morgan Edge en Bruce Wayne.

Superman is dood (Dit word in ieder geval aangenomen) maar de rest van de helden van het Justice League of America bestaan nog. Ze zitten achter een groep terroristen aan die zich in de afwezigheid van onze man van staal de Supermen hebben genoemd. En nadat ze net een flatgebouw in Beverly Hills hebben opgeblazen. Met 15 doden en 30 gewonden als resultaat. Krijgt het Justice League te horen van de regering dat ze achter de Supermen aan mogen gaan. De leden van het Justice League luisteren dus naar de regering.

Wat er tot dusver is gebeurd speelt zich af in de eerste 20 pagina’s van de "Son Of Superman" Graphic Novel. Ik heb geen zin om het hele verhaal te gaan vertellen. Dit heeft met meerdere redenen te maken. Het verhaal zit goed in elkaar en ik kan dat nooit zo goed navertellen. Er zitten ook wat onderliggende verhalen doorheen verwerkt. Het zou zonde zijn om dit hier te gaan verpesten door het op mijn manier aan het licht te brengen.

Toch zijn er nog enkele redenen welke ik je ga vertellen zodat de interesse misschien wordt gewekt zodat je het boek gaat kopen.

01) Lana Lang een gangster?
02) Superman niet dood?
03) Lex Luthor Superman?
04) Puber liefde?
05) Superman Back In Black?
06) Martian Manhunter een verrader?
07) Wonder Babe?
08) Lois Lane een Blonde Babe?
09) Een blauwtje lopen?
10) Bruce Wayne president?

Is de belangstelling gewekt? Ik hoop het, het verhaal is de moeite waard. Leest smakelijk

Home ] Artikelen ] English ] Reviews ] Tekeningen ] De verschenen nummers van de 'Nuff Said ] Links ] Interviews ] Info ] Figuren ]