The Starslammers (1983) Graphic novel $5.95
Uitgegeven door Marvel
Schrijver: Walter Simonson
Tekenaar: Walter Simonson
Marvel.gif (1731 bytes)

Reviewer: Frank Rikkers

Er was eens een ras van mensen die het beste waren in schieten, vechten en doden. Ze werden enorm goed betaald om op te treden als huurlingen. Ze werden er zo goed in, dat ze besloten om in zaken te gaan. Ze werden de meest succesvolle zakenlieden in de geschiedenis. Ze noemden zichzelf The Starslammers.

Naar mijn idee is dit een van de beste op zichzelf staande verhalen ooit gemaakt in de comics business. Het verhaal begint op een planeet waar mensen al eeuwen worden gejaagd voor de sport. Totdat er een terugvecht. Hierdoor besluit de regering om iedereen uit te roeien. De Starslammers bereiden zich hier op voor door zich te verhuren als huurlingen om op die manier aan geld, maar vooral aan wapens, te komen. Als het uiteindelijk tot een confrontatie komt,... is het slot niet verrassend, maar toch origineel. (rara)

Waarom is dit verhaal een must voor iedere comic liefhebber?
Twee redenen: 1) Het verhaal is enorm goed (naar mijn smaak), een minderheid die zich met succes weet te verdedigen tegen een enorme overmacht. Dit gekoppeld aan een andere twist in het verhaal maakt het tot een genot om te lezen. 2) Ondanks het bijna totaal ontbreken van achtergronden zijn de tekeningen ook geweldig. Omdat zowel tekeningen als tekst door Walter Simonson zijn gemaakt sluiten deze perfect op elkaar aan. Elke keer als ik het verhaal had herlezen zat ik mezelf af te vragen hoe het verder is gegaan met The Starslammers. Deze vraag gaat nu eindelijk (na tien jaar) beantwoord worden. Simonson heeft zijn verstand terug gekregen en heeft een vervolg gemaakt.

Home ] Artikelen ] English ] Reviews ] Tekeningen ] De verschenen nummers van de 'Nuff Said ] Links ] Interviews ] Info ] Figuren ]