Storm (1996)
vier delige mini serie uitgegeven door Marvel
Schrijver: Warren Ellis
Tekenaar: Terry Dodson
Marvel.gif (1731 bytes)

Reviewer: Peter Teffer

Cable komt aan in de Morlock tunnels en vindt Storms dode lichaam. Dan neemt Ellis ons mee naar zo'n 11 uur voor het ongeluk. Storm praat wat met Wolverine over hoe ze Marrow doodde en het "dood laten gaan" van de Morlocks. Dan vraagt ze Cable hoe de "Ceremony of Light", de Lichtceremonie opgevoerd moet worden.

Als Cable later naar haar op zoek gaat, krijgt hij een soort telepathische schok. Storm is dood. Als Nathan het de andere X-men vertelt, geloven ze hem niet. Ze hopen nog op een kans...

In het tweede nummer blijkt dat Storm in een door Mikhail Rasputin geschapen universum terecht gekomen is, waar Mikhail de Morlocks heen geteleporteerd had, net voor de instorting van de Morlock tunnels. Storm vecht met wat van de Gene Nationals en ook met Callisto. Aan het eind vraagt Mikhail aan Storm hem aan zijn zijde te staan als "moeder" voor de overgebleven Morlocks.

Nathan begint te beseffen hoe weinig hij met Ororo omging, en nu mist hij haar. Als ze, in de huidige Wolverine nummers, niet zo lief met Wolvie om ging, dacht ik dat Marvel haar aan Cable wilde koppelen. Nathan praat wat met Forge, terwijl Storm bedenkt of ze de rol als "moeder" aan moet nemen. Dan wordt ze neergeschoten, en ze gebruikt haar bliksemschichten om de lastposten weg te jagen. Mikhail introduceert Storm aan de Gene Nationals, en aan hun "missie". Ze moeten een bom in het HQ van X-Factor plaatsen. Dit is een of ander Darwinistisch plan, en natuurlijk laat Storm dit niet op zich zitten, en gijzelt Mikhail. De Gene Nationals zijn bereid te sterven, en de bom tot ontploffing te brengen.

Warren Ellis legt hier een aardig werkje neer, en Dodsons tekenwerk is niet verkeerd. Het einde verklap ik niet, maar ik zelf heb hier lang op moeten wachten; het duurde een jaar eer ik de vier delen in mijn bezit had - ik beschik nl. niet over een oneindig budget, daar ik met mijn 16e jaar nog niet veel werk.

Als je de Limited Serie eens als set ergens tegen komt, is deze zeker aan te raden.

Home ] Artikelen ] English ] Reviews ] Tekeningen ] De verschenen nummers van de 'Nuff Said ] Links ] Interviews ] Info ] Figuren ]