De 'Nuff Said

Van harte welkom bij de website van de ‘Nuff Said. Zoals al gememoreerd is de ‘Nuff Said Nederland’s oudste comic informatie blad, opgericht in december 1993. Het eerste nummer verscheen in februari 1994 en sindsdien ligt er regelmatig een nieuw nummer in de comic winkels.

Het blad wordt gemaakt door vier redacteuren en een aantal medewerkers. De redactie bestaat uit René van Hasselaar, Dennis Janssen, Simon Rikkers en Frank Rikkers.

De reden om het blad op te richten was een Amerikaanse vakantie van dit viertal. Op initiatief van Dennis en Simon werd tenslotte de ‘Nuff Said opgericht. Na een wat marginaal bestaan in het begin werd de inhoud, het uiterlijk de kwaliteit en de verspreiding van het blad steeds beter. Een typisch nummer van de ‘Nuff Said bestaat tegenwoordig uit o.a. een interview, enkele previews van nieuw te verschijnen comics, nieuws, een door een uitgeverij gesponsorde wedstrijd, een bespreking van een alternatieve comic en een of meerdere artikelen.

De eerste medewerker die de gelederen kwam versterken was Robert Landtman. Van nummer #12 tot en met #21 verzorgde hij onze covers. Daarna volgde het Amerikaanse duo Elayne Wechsler-Chaput en Ed Douglas, zei verzorgen elk nummer enkele previews van nieuw te verschijnen comics. Voor de alternatieve comics kregen wij versterking van Alfred Eichholtz, elk nummer bespreekt hij een of meerdere comics uit het onbekende circuit. De volgende 'Nuff Said correspondent werd wederom een Amerikaan, Mike Doran, via zijn nieuwsdienst CBI Newsarama krijgen wij dagelijks de laatste nieuwtjes door. De volgende versterking was Aad Duineveld. Hij verzorgde voor nummer #22 en #23 de lay-out van ons blad en nam de cover van Robert over, Aad besloot echter na deze twee nummers de 'Nuff alweer te verlaten, volgens hem kon hij zijn eigen werkzaamheden niet meer combineren met de tijd die het blad hem kostte.

Mocht deze website je nieuwsgierig naar de ‘Nuff Said gemaakt hebben of mocht je wat commentaar op het blad of de site hebben stuur ons dan een berichtje per post of via e-mail.

‘Nuff Said redactie
Ladogameerhof 10
1060PJ Amsterdam
Holland
nuffsaid@xs4all.nl

Home ] Artikelen ] English ] Reviews ] Tekeningen ] De verschenen nummers van de 'Nuff Said ] Links ] Interviews ] [ Info ] Figuren ]